ga naar...

vrijdag 4 mei 2012

Storybird

Tijdens de taallessen leerden we hoe boeken gemaakt worden. Heel wat moeilijke woorden passeerden de revue, zoals auteur, omslag, illustrator en uitgeverij.
Nu wil het toeval dat we met onze klas en onze klasblog binnenkort ook in een écht boek* zullen verschijnen. We hebben elkaar dus wel wat te vertellen over hoe dat gaat, zo'n boek uitbrengen. Het kost veel moeite, tijd, creativiteit, geld en geduld.

Maar zou het toch niet leuk zijn om zo voor één keertje eens een echte schrijver te worden? Zonder veel moeite, tijd, geld en geduld? Zonder creativiteit, dat past niet goed bij een schrijver natuurlijk.
We nemen dus de ietwat makkelijkere weg en maken een online boek via Storybird.

 
Storybird is een Engelstalige website die je toelaat verhalen te schrijven. Voor tekeningen heeft Storybird zelf al gezorgd. Het enige dat je nog moet doen, is een stapeltje illustraties kiezen, op de juiste bladzijde slepen en er een leuk verhaal bij verzinnen.
Als leerkracht kan je een leerkrachtaccount aanmaken. Hier kan je leerlingen invoeren en voor hen een gebruikersnaam en wachtwoord bepalen. De leerlingen kunnen dan aan de slag. In het leerkrachtgedeelte kan je de gemaakte storybirds beheren.
De verhalen die de kinderen maken, plaats ik op onze yurlspagina. Ook op de blog verschijnen regelmatig verhaaltjes, want je kan via Storybird ook prima embedden.

Wil je meer weten over Storybird? Kijk dan hier:
- Lesbrief voor leerkrachten, via @HvanSchie
- Stappenplan voor leerlingen, via Station to Station
- Storybird commercial, via YouTube

* Een uitgave van Mijn Kind Online, meer info volgt later nog. Geduld is een schone deugd...

Geen opmerkingen: