ga naar...

zaterdag 24 november 2012

Jigsawplanet

Het lijkt me sterk, maar naar het schijnt zijn er nog leerkrachten die Jigsawplanet niet kennen.
Op deze website kan je online puzzelen, van makkelijk tot aartsmoeilijk, van dierenpuzzels tot Disneypuzzels, voor ieder wat wils. En kan je je zin niet vinden in de duizenden puzzels die al op Jigsawplanet staan, dan maak je gewoon zelf een puzzel.  Je hoeft zelfs geen account aan te maken. Foto uploaden van je computer, een naam geven aan je puzzel, het aantal en de vorm van de puzzelstukjes bepalen en aanvinken wanneer de puzzelstukjes ook mogen draaien.

Je kan de puzzel heel eenvoudig maken door te slepen en op de juiste plek te laten vallen, ideaal voor op het digibord. Als je op het schilderijtje linksonder klikt, dan kan je even 'spieken' en de originele foto zien. Met het spookje zie je de foto wazig op de achtergrond en met het tandwiel kan je de gemaakte puzzel weer door elkaar halen of de achtergrond aanpassen.

Delen kan via mail, Facebook, Twitter of Google+. Maar je kan, zoals je ziet, de puzzel ook embedden op een blog. Het hele spel of een afbeelding met een link, zoals je dat zelf het liefst wilt.

preview35 pieceIn 't leesgras
Puzzelen op Jigsawplanet kan een leuk tussendoortje zijn binnen een project of thema. Maar kinderen kunnen dit eigenlijk ook best zelf. Ik ga met mijn 11-jarigen eens proberen een puzzel te maken voor de kleuters of de kinderen van de 1ste graad. Die puzzels zouden kunnen gaan over Sinterklaas, een of ander ander W.O.-thema, plekjes in de school, eerste woordjes, ...
Maar eerst even een goede mediawijze babbel met mijn tieners over foto's uploaden van jezelf natuurlijk. En dan... aan het werk!

Geen opmerkingen: