ga naar...

maandag 10 december 2012

Yurls zoektocht

Sommige yurlscollega's draaien er hun hand niet voor om, maar ik vind het toch altijd knap weer wat werk, zo'n nieuwe Yurls aanmaken. Van nul beginnen, dat is toch wel echt van héél weinig. In drie jaar tijd, waarin ik ook in drie verschillende leerjaren lesgaf, heb ik drie yurlsen gemaakt. Voor elk leerjaar eentje. Eigenlijk vier als je mijn persoonlijke yurls ook meetelt.

Nu vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg. Ik zoek en surf graag, knippen, plakken... Het is een hobby. Bovendien kan je tegenwoordig ook hele boxen kopiëren, dus dat maakt het al net wat handiger. Het spreekt voor zich dat de beleefdheid vraagt om even terug te linken naar de pagina waar je iets 'geleend' hebt.

En als je op Twitter vraagt om hulp, wordt die vaak ook geboden. Je wordt geretweet, of je krijgt meteen reacties met handige yurlspagina's die je goed kan gebruiken. Zo kwam het dat @meesterhenkvink - die trouwens méér dan de moeite is om op Twitter te volgen - mij een tijd geleden attent maakte op de Yurls zoekfunctie. Ik kan niet zeggen dat hij goed verstopt zit, maar ik moet er dus blijkbaar altijd overheen gekeken hebben.
Daar dus.
Voortaan gebruik ik dus bij het yurlsen alléén nog maar de Yurls zoekfunctie.
Wil ik een pagina maken over het klimaat? Dan tik ik het zoekwoord 'klimaat' in de lichte balk en ik klik op 'Yurls'. Een hele lijst met yurlssites over het klimaat verschijnt. En dat lukt dus ook bij de namen van de methodes die je gebruikt voor taal, rekenen of Frans. Of voor spelletjes. Of liedjes.

Het is echt een supertip geweest van @meesterhenkvink. Merci!

Geen opmerkingen: