ga naar...

donderdag 20 augustus 2015

Blog*geeuw*

Ik las laatst ergens dat een blog gemiddeld 5 jaar meegaat. Vijf jaar lang berichtjes, reacties, onderhoud en blogplezier voor de blogger er de brui aan geeft.

Groeigras bestaat dit jaar 5 jaar.

http://groeigras.blogspot.be/

Onze klasblog heeft het altijd goed gedaan. We zijn begonnen met de blog - die heette eerst nog 5blog - toen het digibord in de klas werd gehangen. Dat gaf meteen heel wat mogelijkheden. Bij de verhuis naar het 3de leerjaar werd Groeigras geboren en die mocht ook mee toen ik verhuisde naar het 6de leerjaar in 2012.

http://mijnkindonline.nl/publicaties/boeken/inspiratieboek-sociale-media-op-de-basisschoolWe hebben op de blog altijd mogen rekenen op veel belangstelling. Heel veel ouders en grootouders kwamen regelmatig lezen en voor de kinderen was het een plek om na schooltijd nog eens rond te komen hangen. Ook oud-leerlingen passeerden er geregeld. Herinneringen ophalen...?
Via Mijn Kind Online kwam Groeigras ook in het inspiratieboek over sociale media in de basisschool terecht. Ik ontdekte dat heel wat eindtermen (deel 1, deel 2, deel 3) werden bereikt bij het bloggen. En ondertussen zijn verschillende collega's ook aan het bloggen geslagen.

Maar 5 jaar dus.

Ik merk na die 5 jaar bij mezelf toch wel wat blogmoeheid. En ook de kinderen zijn er niet meer zo sterk mee bezig als in het begin. Zijn ze het bloggen in de verschillende leerjaren gewend geraakt? Zijn we in de klas, ook door de invoer van de iPads, misschien al genoeg bezig met ICT? Of, en dat is hoopvol, spelen ze misschien liever buiten na schooltijd?

Ik blijf dus zitten met een dilemma. Gaan we door? Of is het tijd voor iets anders...? Ik slaap er nog een paar nachtjes over.

Geen opmerkingen: