ga naar...

zondag 12 augustus 2012

PowToon

PowerPoint en Prezi kennen we intussen allemaal al wel. Op dit moment verschijnt er een nieuwe online presentatietool: PowToon.
Een paar maanden geleden kon je je aanmelden om de bètaversie uit te proberen. Na een uitnodiging kon ik in juli - een zee van tijd - aan de slag.
En het werkt super!

PowToon noemt zichzelf gebruiksvriendelijk en intuïtief, en dat blijkt ook echt zo te zijn. Je maakt eenvoudige animatiefilmpjes mét tekst, door tekeningen en voorwerpen op een canvas te slepen. Op de tijdsbalk onderaan bepaal je hoelang elk item in beeld mag blijven. Een aantal leuke effecten maken het helemaal af.


Je kan je animaties bovendien ook heel makkelijk delen via Facebook of Twitter, of uploaden naar YouTube. Dat maakt embedden op een weblog dan ook weer mogelijk.

Ik heb natuurlijk nog niet alle mogelijkheden ontdekt. Een uurtje zoeken en uitproberen leverde deze filmpjes op. Ik gebruikte geen geluid, maar het kan natuurlijk wel.
 

Update 22/08/12:Ook als je helemaal niet veel tijd wilt stoppen in het bedenken van een leuk filmpje, kan je rekenen op PowToon. Je werkt dan best met één van de templates. Zo hoef je alleen nog maar de tekst te veranderen, of wat details, en je hebt meteen een indrukwekkend filmpje. Dit maakte ik op een half uurtje tijd...

4 opmerkingen:

Koen zei

Beste Hilde

Ik heb Powtoon ook al eens uitgetest n.a.v. de Flipped Classroom dat ik dit jaar wil uitproberen. Inderdaad gebruiksvriendelijk.

Zie http://www.powtoon.com/p/fC8aB1sgPR4/ en http://www.youtube.com/watch?v=o26JJP4S3Ic

Juf Hilde zei

Dag Koen,
Ook leuk gemaakt! Je geeft les in een secundaire school? Daar zijn vast mogelijkheden met PowToon.
Dank voor je reactie!
Hilde

L van Rijnsbergen zei

Wauw wat een leuke filmpjes, heb net een powtoon account aangemaakt. Wat een handige makkelijke tool is dit.
Dank voor de inspiratie :)

Juf Hilde zei

Dag L,
Graag gedaan! Is PT dan niet betalend geworden vorig jaar? Ik dacht van wel...
Hilde