ga naar...

zondag 7 april 2013

Handboek Goed Doen 2.0

Ondertussen is het bijna een jaar geleden dat het fijne boek 'Sociale media op de basisschool' van Mijn Kind Online verscheen. Het handjevol mensen dat het nu nog niet gedownload of besteld heeft, moet er nu toch echt dringend werk van gaan maken, want het is een standaardwerk geworden wat betreft ICT en onderwijs.

En MKO heeft niet stilgezeten. Enkele dagen geleden lanceerde de stichting, samen met stichting Kennisnet, een nieuw boek over sociale media in het secundair onderwijs.
'Handboek Goed Doen 2.0' laat zien hoe leerlingen een goed doel kunnen steunen door het inzetten van sociale media. Je krijgt opnieuw de keuze om het boek te downloaden of de luxe editie thuis te ontvangen. 

Ik was zelf te nieuwsgierig en heb het boek dan maar snel gedownload. En het ziet er opnieuw prachtig uit! Centraal staan enkele leerlingen, klassen en scholen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs. Samen hebben ze enthousiast en gemotiveerd een plan uitgewerkt om via sociale media anderen te helpen. Die 'anderen' zijn heel divers, van vluchtelingen die geholpen worden bij een tentoonstelling over de betekenis van vluchten tot lokale ondernemers die geadviseerd worden over de inzet van sociale media.
Alle projecten hebben iets gemeenschappelijks, want ze gaan er allemaal van uit dat leerlingen beschikken over heel wat ICT-talenten. Door deze goed in te zetten en te begeleiden, leren de leerlingen via sociale media samenwerken en ontdekken ze dat ze heel wat kunnen bereiken, met en voor elkaar.
Bovendien is 'Handboek Goed Doen 2.0' niet alleen een 'lees'-boek, maar ook een 'doe'-boek. Je vindt er stappenplannen, tools en werkbladen om zelf aan de slag te gaan met sociale media.

Je kan het boek downloaden of bestellen via de website van Mijn Kind Online, die trouwens ook zéér de moeite is - en schoon foto's...! :-)

Geen opmerkingen: