ga naar...

donderdag 21 november 2013

De Taalbende 6A

Sinds vorig jaar werken we op onze school met de taalmethode 'De Taalbende', van uitgeverij Plantyn. Er hoort natuurlijk ook een aansluitende spellingmethode bij.
Hierin oefenen de kinderen regelmatig volgens het BLOON-principe. Voor onze grote kinderen van het 6de leerjaar hebben we de woordenlijsten online gezet op bloon.nl. Wie met de methode werkt en de lijsten graag kopieert, mag gerust een seintje geven.
Maar we merkten dat het voor de leerlingen ook zinvol is om de woorden op papier aan te bieden, gerubriceerd volgens schrijfmoeilijkheid. Daarom maakten we deze lijstjes voor de eerste 5 thema's.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi,
knap die lijst van taalbende spellling 6B, spijtig dat ik die van 6A niet kan terugvinden. ZOu je mij die kunnen mailen aub? Is inderdaad handig. Sommige leerlingen raken een woordje verloren en dan weten ze niet meer tot welk thema het hoort. Met deze houvast wel.
Alvast bedankt!

Juf Hilde zei

Dag Lisbeth,
De lijsten van 6A stonden hier eigenlijk ook, maar er ging blijkbaar iets mis in Box... Ik heb ze terug goed gezet, ik hoop dat het lukt nu!
Hilde

TIm Goutsmit zei

Beste

Wij starten vanaf dit schooljaar ook met de taalbende.
Ik heb mezelf al geregistreerd op bloon.nl.
Zou het mogelijk zijn om uw lijsten met ons te delen?

Vriendelijke groeten
Tim Goutsmit

Juf Hilde zei

Tuurlijk! Stuur je mij een mailtje? hvorsselmans at gmail dot com