ga naar...

maandag 2 juni 2014

Boom Boom Whack

Ik maak niet graag veel reclame, maar ik ga dat nu toch eens doen. Voor iets dat echt de moeite is.

In november zetten wij elk jaar op school alle grootouders in de bloemetjes. We houden een gezellig grootouderfeest, met optredens, koffie, koekjes, bezoekjes aan de klas en een gezellige babbel met de kleinkinderen. Elk jaar zijn er andere klassen aan de beurt om deel uit te maken van de voorstelling, op het grote podium in het gemeenschapscentrum. En dit jaar was het onze beurt.
Nu heb ik wel een paar talenten. Maar zo 'even' een originele act uit de mouw schudden of de duim zuigen, dat is echt een persoonlijk pijnpuntje. Bovendien wordt van de grootste klassen ook wel wat WAW verwacht, dus voor ons geen dansje, liedje of simpel toneeltje. De lat moet hoog.

Tijd voor de hulptroepen dus.
De week voor het grote optreden moesten we er nog aan beginnen - u kunt zich de stress voorstellen, de andere klassen waren al làng klaar met hun act. Vrijdag hadden we een hele dag vrijgemaakt voor twee workshops van Jan Otten. Jan heeft een eigen drumschool én ervaring in het onderwijs. Daarnaast biedt hij ook workshops aan waarin samen plezier maken centraal staat.

Het Grote Optreden stond in het teken van 'op reis gaan'. Jan bedacht dus een kleine voorstelling waarbij onze 2 klassen met de trein op reis zouden gaan.
In de voormiddag werkte 6A met boomwhackers. Als echte toeristen moesten de kinderen ongeduldig wachten op het perron. Met de plastic buizen speelden ze een nerveus deuntje wanneer de trein serieuze vertraging bleek te hebben. Daarna was het de beurt aan 6B. Deze poetsploeg veegde met borstels alle rommel van de toeristen van het perron.
In de namiddag bracht Jan de beide klassen samen voor de afwerking. Hij zette de puntjes op de i, motiveerde, schaafde bij, bemoedigde en sprak zijn trots uit. Met veel zelfvertrouwen stapten onze kinderen enkele dagen later het podium op en bij alle lofuitingen van opa's, oma's, bomma's en bompa's blonken ze na het optreden van trots.


Dus... ik maak reclame. Niet zomaar, maar omdat ik de workshops van Jan écht goed vind. De kinderen ontdekken nieuwe materialen: boomwhackers, borstels, keukengerief, de cajon, electronica, allerlei percussie-instrumenten. Bovendien leren ze naar elkaar luisteren, samenwerken, en ze kunnen fier zijn op het resultaat, dat écht mag gezien worden. Jan staat open voor vragen of suggesties en hij probeert zoveel mogelijk 'op maat' - letterlijk en figuurlijk - te werken. Een aanrader.

Links:
- Website van Jan: http://janotten.vpweb.be/default.html
- Workshops op een rij: http://janotten.vpweb.be/Workshops-en-verjaardagen.html
- Jan is ook te vinden op Cultuurkuur:  http://www.cultuurkuur.be/agenda/g/drumschool-jan-otten/8ebe7ca2-dd1b-418d-99bd-e58a912a080b

Geen opmerkingen: