ga naar...

zondag 22 januari 2012

Bingomachine

Vorige week maakte ik via BingoBaker een setje bingokaarten over de tafels. Ik nam ze mee naar school en de kinderen waren enthousiast, maar ik stond wat onhandig te doen met mijn oude bingospelletje van vroeger. In dat potje zaten namelijk alle getallen van 0 tot 100, zoals het hoort bij een gewone bingo. De getallen die niet voorkomen in de tafels, moest ik eruit vissen. Dat moest dus anders.

Thuis ging ik op zoek naar een oud bingotoestelletje, zo eentje waarbij de getallen in een ronde kooi zitten en waarbij je ook nog kan draaien. Dat was pas leuk geweest! Maar... nergens kosteloos en snel te vinden.
Toen dacht ik aan de Random Word Chooser in de Smart Lesson Activity Toolkit. Helaas heeft die maar plaats voor 36 mogelijkheden, véél te weinig voor alle tafels.

Dan maar een online alternatief. Via Classtools had ik al gebruik gemaakt van de Random Name Picker. Je kan in dit programma - helaas met wat reclame rondom - zelf namen invoeren, waarna een fruitmachine er eentje willekeurig uitkiest.
Ik vulde alle producten van de tafels in... et voilà! Het internetadres kan je makkelijk opslaan op bijvoorbeeld een yurlspagina.
Kennen jullie nog (reclamevrije) alternatieven, eventueel voor het Smartboard? Laat het me weten!

2 opmerkingen:

Bram zei

Die Fruitmachine is inderdaad erg leuk. Wordt elke keer gebruikt bij de TeachMeets in Londen na de Bettbeurs, dus heb nostalgische gevoelens wanneer ik die geluidjes hoor.
Op mijn school installeer ik AdBlock in Firefox en in Chrome op alle computers. Die filtert (gratis) alle reclame van de webpagina's netjes weg.

3de - VBS Merksplas zei

Merci voor de tip, Bram. Ik moet dringend van mijn Opera af, maar ik twijfel tussen Chrome en Firefox...