ga naar...

donderdag 19 januari 2012

Bloon

Bloon is een letterwoord dat staat voor Bekijken, Lezen, Omdraaien, Opschrijven, Nakijken. Deze techniek om spelling te oefenen was een Twitterontdekking van vorig jaar.
We gebruiken hiervoor http://www.bloon.nl/, een online programma - dus niet te downloaden - om methode-onafhankelijk spelling te oefenen, in de klas of thuis.
In de computerklas of tijdens het zelfstandige werk surfen onze kinderen naar deze website. Daar kunnen ze inloggen met hun persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Op hun eigen Bloonpagina hebben we groene oefeningen klaargezet. Vaak gaat het om woordpakketten of om leerstof die nog moeilijk is. Er staan ook rode spelletjes op Bloon. Die mogen de kinderen spelen als ze klaar zijn met de groene oefeningen. Het online programma biedt ook de mogelijkheid om voor elke leerling verschillende woordpakketten klaar te zetten om te oefenen, zodat er zeker doelgericht wordt gewerkt. Bovendien kan je via de foutenanalyse kijken welke fouten de kinderen nog maken.

Meestal stoor ik me op oefensites voor kinderen mateloos aan eventuele reclame. Op de startpagina van Bloon staat bovenaan één advertentie. Zodra de kinderen ingelogd zijn, is de reclame verdwenen. Best te doen dus.
De komende weken werken we intensief verder met Bloon. Ik ben benieuwd of Bloon invloed zal hebben op de resultaten!

Geen opmerkingen: