ga naar...

maandag 1 oktober 2012

In 't leesgras, het volgende vervolg

Ik mag zonder blozen zeggen dat het storm liep voor de vacature van gerant in onze boekhandel. Maar liefst zeventien sollicitanten boden zich aan, schriftelijk of mondeling. Allemaal gemotiveerde, leesgrage, enthousiaste boekenwurmen, die geen enkel probleem maakten van de helaas zéér lage verloning.

Wij van boekhandel "In 't leesgras" hebben dan ook besloten om geen enkele sollicitant te laten verdwijnen in de wervingsreserve. Iedereen wordt aangenomen in een beurtsysteem.
Voortaan zorgen 2 geranten, onze boekbeesten, dus 2 weken lang voor de boekenwinkel. Zij krijgen verschillende opdrachten.

Ze zijn in deze periode verantwoordelijk voor de winkel. Ze zoeken boeken uit die te maken hebben met de thema's die we behandelen in de klas, zoals Europa, de middeleeuwen of het klimaat. Die boeken stellen ze tentoon in de etalage. De geranten mogen ook eigen lievelingsboeken uitstallen natuurlijk. En de kranten en tijdschriften vervangen ze ook.

Een nog belangrijker taak is het promoten van leesboeken. Daarom lezen onze boekbeesten tijdens hun werkweken minstens één leesboek. Daarover maken ze een korte boekbespreking, het promopraatje, en vullen ze een auteursfiche in.
Ook op onze klasblog heeft "In "t leesgras" een eigen plekje. Daar wordt nog wat extra reclame gemaakt voor leuke leesboeken en verschijnen de afgewerkte promopraatjes.

Natuurlijk mogen geranten steeds eigen ideeën om aan boekpromotie te doen, uitwerken. Voorlezen, knutselen, een spreekbeurt... Alles kan en wordt op prijs gesteld.

Zo, boekbeesten genoeg dus.
Tijd voor een nieuw filiaal hier of daar.

2 opmerkingen:

Juf Mai zei

Wat een lumineus idee weeral, Hilde!
Me dunkt dat jij je daar in 't zesde geweldig goed kunt uitleven...!? Aan inspiratie geen gebrek!!
Als je zo voor ons eerste leerjaar eens toffe tips hebt... laat maar komen!

Juf Hilde zei

Heyla juf Mai,
De Werkwinkel lijkt me echt iets voor een eerste leerjaar, niet? Ik denk dat heel wat ideeën kunnen herwerkt worden voor de eerste graad.
Merci voor de complimentjes...:-)
Hilde